Software


 SmartPos

 • SmartPOS je tzv front office aplikacija za rad na naplatnom mjestu. Razvijana je tako da svojom jednostavnošću ne iziskuje preveliko znanje rada na računalu. Podržava rad na standardnim računalima s CRT ili LCD monitorima, a punu funkcionalnost pokazuje u radu na zaslonima osjetljivima na dodir (touch-screen).više

 SmartOffice

 • SmartOFFICE je krovna aplikacija sustava SmartRješenja. Moćna aplikacija za centralni sustav Vaših podataka omogućava Vam definiranje vrlo velikog broja različitih opcija, definiranja arikala u ponudi, adresara kupaca i dobavljača, izrade svih potrebnih dokumenata, komunikaciju s centralnom bazom podataka, …više

SmartCook

 • SmartCOOK je aplikacija namijenjena osoblju na šanku ili u kuhinji. Koristeći ovu aplikaciju, Vaš je kuhar u mogućnosti u svakom trenutku pogledati narudžbe, normative ili čak gotove menu karte s fotografijom Vašega jela onako kako ste ga Vi zamislili. više

SmartOrder

 • SmartORDER je aplikacija namijenjena povezivanju ORDERMAN(r) bežičnih terminala u sustav SmartRješenja. Primjenu nalazi uglavnom u ugostiteljskim objektima s većom frkvencijom rada ili s terasama odvojenim od šanka ili kuhinje.više

Jednostavno, brzo, jasno – za povećanu produktivnost i veći obrt stolova uz maksimalnu ugodu gosta

Smart Pos aplikacija u svojoj ugostiteljskoj inačici omogućuje korisnicima kreiranje narudžbi prema šanku i kuhinji. Aplikacija podržava rad s nekoliko POS printera.

U trenutku kreiranja narudžbe konobar može detaljno specificirati kuhinji/šanku sve što treba isporučiti gostu uz odabrani artikal. Tako na primjer može definirati želi li biftek „rare“ , „medium rare“, „medium“ ili „well done“. Ovo nazivamo opcijama gastro artikala i možemo ih predefinirati unaprijed. Također, postoji mogućnost da konobar ručno (putem touch monitora ili Orderman ručnog terminala) kuhinji/šanku  pošalje poruku koju nije unaprijed definirao. Dovoljno je odabrati „faks poruku“ i rukopisom na ekranu napisati željenu poruku.

Još jedan (od mnogo) zgodnih detalja je i tzv. mogućnost  „prati printer“.

Ovom opcijom omogućujemo prilikom ispisa narudžbe u (primjerice) kuhinju na printeru pored roštilja (ako su daleko) ispis i onog dijela narudžbe koji je za odraditi u kuhinji, a mora „izaći“ na određeni stol u istom slijedu kao i hrana iz kuhinje. Ovakva narudžba ispisuje se tako da je na ispisu pisača u kuhinji naglašeno (veće i izdvojeno) ono što je posao kuhinje, dok je na roštilju izdvojen dio narudžbe koji sprema roštilj (onaj dio koji radi kuhinja je manji i naglašen kao posao kuhinje). Ovako se dva dijela kuhinje mogu koordinirati, a hrana će izaći istovremeno bez ulaska konobara u kuhinju i objašnjavanja što je kome za pripremiti, a koja hrana ide u određenom slijedu.

Dakle, imamo i sljedove!

Ako konobar prima stol pomoću Orderman ručnog uređaja, onda može primati goste onako kako oni žele bez traženja da svi prvo kažu predjela, pa glavna jela, pa deserte.

Znači možemo „ scrolati“ između sljedova i korigirati ih sve dok ne pošaljemo narudžbu kuhinji i šanku.

Ovakav način primanja gosta omogućuje Vam potpuni komfor uz mogućnost da želje gosta u potpunosti prenesete kuhinji  u narudžbi koja ne iziskuje nikakva dodatna pojašnjenja, odlazak u kuhinju ili nedoumice oko toga za koji je stol odeđena narudžba i kada je konzumacija naručena.

Kada kuhinja raspolaže ovakvom narudžbom, onda je organizacija kuhinje puno jednostavnija, a samim tim je i realizacija brža i produktivnija.

*Za noćne klubove, diskoteke i ostale objekte koji ne rabe sustav narudžbi, ova se opcija može isključiti. Znači, stisnete na ikone artikala koje prodajete, stisnete tipku gotovina i GOTOVO!

Brzo i na dohvat ruke

Kada govorimo o radu sa stolovima Smart Pos nudi potpunu kontrolu nad organizacijom sale/terase i radne površine Vašeg računala.

Nakon što ste se šifrom ili RFID karticom prijavili u program, Smart Pos nudi Vam mogućnost odabira stola za kojeg želite izvršiti narudžbu.

Postoje dva načina rada sa stolovima:

 • Unos broja stola numeričkom touch tipkovnicom (dovoljno je kliknuti-upisati željeni broj stola)
 • Grafički prikaz stolova (dovoljno je kliknuti na stol koji je ucrtan na Vašu salu/terasu)

U slučaju da ne koristite grafički prikaz stolova, kad jednom otvorite stol (npr. 10), isti će stol biti prikazan kao otvoren svaki put kad se prijavite u program, a sve dok ne ispišete račun. Tada stol s tim brojem možete ponovno otvoriti. Isto vrijedi i za grafički prikaz, s tom razlikom da ćete svakom prijavom u program vidjeti cijelu salu/terasu ; zauzeti stol će biti crvene boje, dok će oni prazni (bez gosta) biti zeleni.

U oba slučaja moguće je na otvoreni stol dodavati konzumacije sve dok gost ne zatraži račun.

U svakom trenutku možete preseliti konzumacije s jednog na drugi stol. Znači, ako se cijelo društvo preselilo sa stola na stol, možete kompletnu (ili dio, ako se nisu svi preselili) narudžbu preseliti na drugi stol.

Brzo i na dohvat ruke, bez nepotrebnog klikanja, pisanja po papirićima i nagađanja tko gdje sjedi.

Izdavanje računa u Smart Pos aplikaciji podrazumijeva jednostavnost i brzinu.

Unos stavki najlakše bismo opisali ovako:

Trebam Coca Colu, stisnem na mjesto gdje piše Coca Cola. Gotovo, unijeli ste artikal!

„Stisnem gotovina“ Gotovo, izdali ste račun!

Naravno, postoji nekoliko detalja koje morate znati. Ako, primjerice, trebate tri artikla, onda  kliknete na artikal triput ili jednom, pa X , pa količina.

Pretraživanje artikala vrši se pomoću brzih tipki (vidljive na prvom ekranu) kojih može biti do 130 u svakom od četiri nivoa brzih tipaka. Artikle možete pretraživati kroz MENI u kojem se nalaze ODJELI (meso, riba, topli napitci, vina … ). Sve navedeno sami definirate, a može se koristiti sa i bez korištenja opcija narudžbi i rada sa stolovima.

Samo izdavanje računa izvodi se (za direktnu naplatu gotovinom) klikom na gumb GOTOVINA koji se nalazi na istom ekranu na kojem su i brze tipke. Također, postoji opcija izdavanja gotovinskih R1-2 računa, virmanskih računa ili plaćanja karticama. Osim ovoga postoji i mogućnost djelomične naplate ili (svatko plaća svoj dio računa ili turu) .

Orderman – Get More!

Aplikacija dolazi spremna za rad s Orderman ručnim terminalima. Uz pomoć Smart Order aplikacije Orderman ručni uređaji imaju sve funkcionalnosti touch terminala, s tom razlikom da ih koristite na terasi i u sali, tik do gosta. Na ovaj način štedite dragocjeno vrijeme i još više ubrzavate poslovanje.

Aplikacija Smart Order ne naplaćuje se (besplatna je) ako je korisnik kupio Orderman ručne terminale kod „nas“, jednog od ovlaštenih Smart Rješenja i Orderman distributera.

Program je opremljen brojnim opcijama pomoću kojih će se u potpunosti prilagoditi željama i potrebama određenog korisnika

 • Nabrojit ćemo neke od opcija:
 • Možete definirati nivoe ovlasti konobara
 • Možete odabrati želite li na računu ispis vrijednosti  iznosa računa u €
 • Rad sa stolovima ili ne
 • Grafički prikaz stolova ili ne
 • Narudžbe kuhinji/šanku ili ne
 • Slati informacije centrali (za veće korisnike i hotele)
 • Definiranje brzih tipki
 • Happy hour
 • Kako želite da Vam izgleda „Z“ (sa ili bez pregleda prodanih artikala …)

I još štošta drugo.

Tagged with: , , , , , , , , , , , , ,
Newsletter
Unesite e-mail adresu i primajte vijesti